Bestuur

Voorzitter

Jacques Hendrikx

- innovatief ondernemer en idealist-
Na mijn opleiding aan Nyenrode University (International Business School) ben ik diamantair geworden; van 1974 tot 1982 was ik in loondienst als export manager voor een Zwitsers export bedrijf. Daarna ben ik mij bezig gaan houden met het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van technische en sociale innovaties.

Op basis van “Bio-mimi-cri” werk ik nu aan de combinatie van inktbeveiliging ter voorkoming van kledingdiefstal “CombiClip” met RFID (Radio Frequency Identification – chip technologie), waarmee het hele Supply Chain management Systeem bij Europese Kleding Filiaal Bedrijven wordt geoptimaliseerd. www.combitrack.fashion.

Op 50 jarige leeftijd heb ik in 1998 de bouw van een schooltje voor kasteloze scholieren in ZO India in Thiruvertriyur geïnitieerd. In 1999 werd er gestart met 27 scholieren; nu bijna 20 jaar later telt de school 572 kasteloze scholieren. In de tussentijd hebben ruim 3.000 scholieren in het bezit van een diploma een solide start kunnen maken in de verdere opbouw van hun bestaan. Daarbij heb ik iets aan educatie mogen doen. www.solidairmetindia.nl

Van 2009-2014 ben ik voorzitter geweest van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch (FOH). www.foh.nl In die periode heb ik het FOH Jeugdorkest en het componeren van de Brabant Symfonie geïnitieerd. Daarmee heb ik iets aan cultuur mogen bijdragen.

Van 2015-2017 was ik Voorzitter van het Dierentehuis ’s-Hertogenbosch. www.dierentehuisdenbosch.nl In die periode heb ik het initiatief genomen tot de beleidsnotie: Dierenwelzijn in ’s-Hertogenbosch. Daarmee heb ik iets mogen bijdragen aan natuur.  

In 2016 was ik een van de oprichters van de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt. www.nationaaljeugdontbijt.nl Het NJO stelt zich ten doel om scholieren die zonder ontbijt naar school komen, omdat hun ouders dat niet kunnen betalen, van een dagelijks voedzaam ontbijt te voorzien. Dit om een solide basis te geven voor een leerzame en welbestede (school-)dag. Hiermee mag ik iets bijdragen aan betere schoolprestaties, sociale vaardigheden en sportparticipatie bij jeugdigen.

Als idealist geloof ik in de “Kracht van het Individu” op basis van synchroniciteit!


Secretaris

Sjef van Rooij

Sjef werd geboren in Den Bosch in 1955. Ondanks de meer dan 30 operaties die hem ten deel vielen, het feit dat hij een gehoorverlies heeft en blind werd rond zijn 15de jaar, weerhield dit hem er niet van om volop te genieten van hetgeen het leven biedt.

Optimisme, energie, doorzettingsvermogen en gebruik maken van de talenten die je hebt meegekregen staan aan de basis van alles wat Sjef onderneemt.

Als blinde was hij een van de eersten die het reguliere onderwijs volgde. Na het behalen van Mavo, Havo en Atheneum  ging hij naar de Katholieke Universiteit in Nijmegen waar hij in 1984 afstudeerde in Nederlands Recht.

Als blinde jurist leidde dat tot een baan bij het toenmalige ABP in Heerlen. Ruim 30 jaar later reist hij nog dagelijks naar de afdeling Bezwaar en Beroep van het UWV in Heerlen maar zijn werk brengt hem verder door heel Nederland.

Muziek vormt daarnaast een belangrijke rode draad in zijn leven.

Op het blindeninstituut werd zijn muzikaliteit al snel ontdekt en zo leerde hij zichzelf spelen op piano en orgel en volgde hij hiervoor later lessen. Vanaf 1985 bezocht hij enkele jaren het conservatorium in Zwolle waar hij elektronisch orgel studeerde bij Leon Kuijpers.

De muzikale bezigheden van Sjef zijn talrijk en gevarieerd: van dialectgroep tot jongeren(gospel)koor, van big band tot soul band en van cabaretgroep tot musical.

De eerste composities schreef hij in de jaren 70 en er staan inmiddels ruim 600 composities op zijn naam.

Met tekstschrijver Hans Lakwijk schreef hij muziek voor een aantal revues en theater-muziekproducties. Met Cees Sleegers schreef hij een revue ter gelegenheid van de opening van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Vanaf 2001 worden geregeld cd's uitgebracht onder de naam Cohda. Het Cohda-repertoire is uiteenlopend. Luisterliedjes, dance, blues, rock, reggae, country, swing, het komt allemaal langs.

In 2005 schreef hij een cd met liedjes voor zijn stad Den Bosch getiteld 'Rondje Den Bosch' welke werd gevolgd door het anthem over de stad getiteld 'Bosschenaar' (waarbij ook een videoclip werd gemaakt).

Vanaf 2007 werden ook 4 instrumentale keyboard-cd's uitgebracht waarbij Sjef zich laat inspireren door componisten als Bach, Debussy en Richard Straus maar ook door muziek uit Azië en Arabië en door muziekstijlen als jazz en symfonische rock.

Zijn eerste Engelstalige (country)-album verscheen in 2012, het jaar waarin hij ook begon aan zijn eerste symfonie, de Brabant Symfonie.

Deze werd in 2014 voltooid en bestaat uit 3 delen rondom diverse bekende Brabantse melodieën.

Andere wapenfeiten zijn de tv-opname bij de KRO van 1 van zijn 8 missen de Missa Dominus Illuminatio Mea (een beatmis waarin hij invloeden van Bach, disco, jazz samenbrengt).

De geleidehonden die hem al vanaf 1985 vergezellen vormen voor Sjef een belangrijke inspiratiebron getuige zijn diverse hondenliedjes waarvan er een 2-tal ook zijn voorzien van een videoclip.

Naast het componeren schrijft Sjef ook songteksten en als zanger van voornamelijk luisterliedjes neemt hij ook zo nu en dan plaats achter de microfoon.

Van 2016 tot 2018 werkt hij met zijn muzikale vrienden aan de dubbel-cd Sjef and Friends waarvoor hij 40 composities van de plank haalde want zijn creativiteit is nog niet tot stilstand gekomen.

Voor al zijn maatschappelijke activiteiten vooral op muzikaal gebied ontving Sjef in 2013 een Lintje uit handen van burgemeester Rombouts.

Daarnaast is Sjef secretaris van de Stichting Brabant Symfonie waarbij hij met zijn medebestuursleden Jacques Hendrikx en René Meester  de Brabant Symfonie op de kaart zet. Daarbij wordt beoogd de symfonie op een waardige wijze in première te laten gaan waarna deze als onderdeel van het Brabantse Cultuurgoed vaste voet dient te krijgen in het Brabantse muziekleven. Daartoe is de symfonie niet alleen uitvoerbaar voor symfonieorkest maar is er ook een harmonievariant van gemaakt.

Op 13 mei 2016 werd de symfonie aangeboden aan commissaris van de Koning van der Donk die dit initiatief van harte toejuicht.


Penningmeester

René Meester
Geboren in Hilversum in 1967, staat muziek al vanaf zijn jeugd centraal. René speelt piano en schrijft vanaf zijn 16e ook arrangementen, eerst voor het door hemzelf opgerichte schoolorkest en later voor Bigband Euphonia in Delft.

Ondertussen verdiept hij zich verder in de klassieke muziek. Naast piano speelt René cello in diverse orkesten, waaronder het Genessee Valley Orchestra in Rochester (NY), het Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch, het Zuidnederlands Begeleidingsorkest en in diverse projectorkesten en ensembles. Hij schrijft klassieke bewerkingen zoals o.a. een reconstructie van het 1e contrabasconcert van Bottessini, compilaties van oude welsh folk songs voor symfonieorkest en ook een korte compositie voor 7 celli.

Ook componeert René muziek voor diverse musicals, zoals 'Anton Oosterwijk en de Ambitie', 'Thuis' en een bewerking van Shakespeare's 'Midsummernightsdream'. Later legt hij zich meer toe op het uitvoeren van musicals, als keyboard- en synthesizerspeler in de orkestbak, in muscialproducties zoals Jesus Christ Superstar, Evita, Hamelen en Peter Pan. Hij speelt ook toetsen in het Amsterdamse tango-emsemble Cambalache, in jazzcombo So Nice, en als invaller bij orkesten en bands. Ondertussen arrangeert René muziek voor verschillende projecten bij o.a. Bennie's Big Show Orchestra, de Sing-Along Song Show, en Oeteldonk's jaarlijkse Blauwen Aovond.

In 2013 stelt Jacques Hendrikx René aan Sjef van Rooij voor. Ze besluiten samen verder te werken aan de Brabant Symfonie, die eind 2015 wordt afgerond. In 2016 levert René ook een muzikale bijdrage aan enkele liedjes op de dubbel-cd 'Sjef en Friends'.

Muziek maken is voor René een hobby die hij op zo professioneel mogelijke wijze wil beoefenen, waarbij hij graag grenzen verkent en verlegt. Hij combineert dit met een carrière in de voedingsmiddelenindustrie, en was ook jarenlang bestuurslid en voorzitter van de raad van commissarissen bij Mikz Kinderopvang.

René woont met echtgenote Anne Marie en dochter Anna in Oud-Heusden.


Pro Deo

De bestuursleden van de Stichting Brabant Symfonie krijgen voor hun activiteiten geen salaris of onkostenvergoeding.